classic cupcakes

Gewone cupcakes

ingrediënten

150 gram boter  
150 gram suiker  
3 eieren  
150 gram zelfrijzend bakmeel  
150 gram poedersuiker  
2 eetlepels water  
1 zakje chocoladesnoepjes bv. M&M's  

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Als u een muffinvorm gebruikt, vet deze dan licht in met boter (papieren vormpjes worden niet ingevet). Doe de suiker en de boter in een kom en klop dit met een mixer tot een crème. Doe de eieren er één voor één bij en klop nog even flink door. Doe er schepje voor schepje het bakmeel bij tijdens het mixen. Vul de vormpjes met 1 eetlepel beslag halfvol. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de cakejes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze in de oven afkoelen. Maak intussen glazuur. Doe de poedersuiker in een kommetje en roer er 2 eetlepels water (voor wit glazuur) of bessensap (voor roze glazuur) doorheen tot een glad mengsel. Strijk dit over de cakejes en plak de chocoladesnoepjes erop of kies een andere frosting.

Tip

  • Gebruik om te versieren hagelslag, slagroom, rozijnen, etc.
  • Maak chocoladeglazuur van 100 gram poedersuiker, 1 eetlepel cacaopoeder en 2 eetlepels water.
  • Chocolade cupcakes

    ingrediënten

    50 gram cacao
    240 ml kokend heet water
    175 gram zelfrijzende bloem
    2 theelepels bakpoeder
    1/2 theelepel zout
    113 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
    200 gram witte kristalsuiker
    2 grote eieren
    2 theelepels zuiver vanille extract

    bereiding

    Verwarm de oven voor op 190°C en vet het bakblik in of zet de papiertjes in ( deze hoeven niet ingevet te worden ).In een kleine kom roer tot glad het kokend heet water en de cacaopoeder. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. klop in een andere kom het bakpoeder, de bloem en het zout samen. Meng dan in eendere kom de boter, room en suiker tot een licht mengsel.  Doe er één voor één de eieren bij en ook het vanille extract. Voeg dan het bloemmengsel en meng niet te lang. Voeg daarna het cacaopoedermengsel toe en roer het geheel zeer goed. Vul elke muffinvorm 2/3 vol en bak 16 à 20 minuten in de oven totdat ze gestegen zijn. kies de chocolade frosting of een andere frosting in het menu frosting