frosting
butter cream frosting
ingrediënten
150 gram zachte boter
250 gram poedersuiker
1 theelepel vanille
2 theelepels warm water
bereiding
klop de suiker en boter te samen met een elektrische mixer. eens het goed gemengd is voeg je de vanille en het water toe, klop totdat je een glad en romig mengsel hebt.
chocolate ganache frosting
ingrediënten
1/2 kop verdikte room
200 gram donkere chocolade
bereiding
breek de chocolade in kleine stukjes in een kleine kom. doe de room in een pan en breng aan de kook. giet de warme room over de chocolade en meng goed totdat de chocolade volledig gesmolten is. laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur totdat het mengsel gekoeld en verdikt is, dan is het klaar voor gebruik.
Vanilla cream frosting
90 g bloem
480 ml melk
400 g roomboter
400 g fijne kristalsuiker
10 ml vanille essence
bereiding
Klop de bloem en het melk samen in een steelpannetje. Aan de kook brengen (goed blijven roeren over de bodem) en 10 – 15 minuten laten doorkoken. Hierna afdekken met bakpapier en af laten koelen tot kamertemperatuur. Boter flink smeuïg en luchtig kloppen. Langzaam de suiker toevoegen en tot slot de vanille. Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloemmix erbij en dan 5 minuten op medium/hoog kloppen. Afdekken en 15 minuten (geen minuut langer!!) in de koelkast. De bloem en de melk samen in een pannetje opwarmen. Aan de kook brengen (goed blijven roeren) en 10 minuten tot een kwartiertje laten doorkoken. Daarna van het vuur nemen en bedekken met bakpapier en laten afkoelen. De boter goed opkloppen, suiker en vanille toevoegen. Dan de afgekoelde melkbloem erbij doen en goed opkloppen. Als dat klaar is kan het even terug in de koeling, een kwartiertje (niet te lang want anders gaat de boter weer hard worden en is het moeilijk om op de cupcakejes aan te brengen) Dit kan je natuurlijk kleuren zoals je wilt. Smakelijk!
Marshmallow frosting
ingrediënten
100 gram marshmallows
30 gram poedersuiker
2 eetlepels heet water
bereiding
Stop de marshmallows in een hittebestendige schaal en zet ze 50 sec. in de magnetron op vol vermogen. De marshmallows zijn nu zacht. Neem een lepel en meng de marshmallows tot één geheel. Voeg al roerend poedersuiker toe. Je krijgt nu een erg droog mengsel. Voeg twee eetlepels heet water toe en meng door elkaar. Doe dit eetlepel voor eetlepel totdat je de juiste dikte hebt bereikt. Smeer het glazuur meteen met een lepel over de cupcakes heen. Laat hard worden.
Boter glazuur
ingrediënten
125 gram roomboter
250 gram poedersuiker
1 theelepel citroensap
bereiding
Roer de boter zacht en romig. Zeef de poedersuiker erboven en roer door elkaar met een garde. Schep de citroensap erdoor en roer opnieuw. Voeg eventueel kleuren of smaken toe. Schep het boterglazuur met een lepel op het cakeje of gebruik een spuitzak.
glacé frosting
ingrediënten
250 gram poedersuiker
2-3 eetlepels heet water
bereiding
Zeef de poedersuiker in een kom. Roer het water erdoorheen. Je wil ongeveer de dikte van chocopasta. Als je glazuur te droog is, voeg dan druppel voor druppel extra water toe. Is je glazuur te nat? Voeg dan extra poedersuiker toe. Voeg eventueel een smaakje of voedingskleurstof toe. Glaceer je cakeje met een theelepel. Versier eventueel met extra dingetjes maar doe dit wel als het glazuur nat is, anders blijft het niet plakken. Laat het glazuur minstens een uur hard worden.
Chocolade frosting
ingrediënten
120 gram ongezoete chocolade, grof gehakt
150 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
160 gram banketbakkerijen (in poedervorm of ijsvorming) suiker, gezeefde
2 druppels vanille extract
bereiding
Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan kokend water. Verwijder van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de boter nu totdat ze romig is ( ongeveer 1 minuut ). Voeg de suiker en vanille extract toe en klop tot een luchtig beslag. Voeg de chocolade toe en klop het beslag op een lage snelheid. Verhoog daarna de snelheid tot je een mooi beslag hebt. Doe het daarna op de cupcakes.
Chocolate fudge frosting
ingrediënten
12 gram ongezoete chocolade, grof gehakt
150 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
1600 gram banketbakkerijen (in poedervorm of ijsvorming) suiker, gezeefde
2 druppels vanille extract
bereiding
Smelt de chocolade in een roestvrije kom boven een pan met kokend water. eens de chocolade gesmolten is mag je hem van het vuur halen en laten rusten tot hij kamertemperatuur is. klop nu de boter totdat ze romig is. voeg nu de suiker en vanille extract toe en roer totdat je een luchtig beslag krijgt. voeg nu de chocolade toe en roer op een lage snelheid en verhoog langzaam aan de snelheid totdat je een mooi even beslag krijgt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb