frosting

butter cream frosting

ingrediënten

150 gram zachte boter
250 gram poedersuiker
1 theelepel vanille
2 theelepels warm water

bereiding

klop de suiker en boter te samen met een elektrische mixer. eens het goed gemengd is voeg je de vanille en het water toe, klop totdat je een glad en romig mengsel hebt.

chocolate cupcake frosting

ingrediënten

150 gram zachte boter
250 gram poedersuiker
2 theelepels cacaopoeder
2 theelepels heet water

bereiding

klop de boter en suiker goed samen met een elektrische mixer. eenmaal goed gemeng voeg dan de cacaopoeder en het water toe, klop tot glad en romig.

 

 

chocolate ganache frosting

ingrediënten

1/2 kop verdikte room
200 gram donkere chocolade

bereiding

breek de chocolade in kleine stukjes in een kleine kom. doe de room in een pan en breng aan de kook. giet de warme room over de chocolade en meng goed totdat de chocolade volledig gesmolten is. laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur totdat het mengsel gekoeld en verdikt is, dan is het klaar voor gebruik.

 

Vanilla cream frosting

 ingrediëntenVanilla Cream Frosting

 90 g bloem
480 ml melk
400 g roomboter
400 g fijne kristalsuiker
10 ml vanille essence

bereiding

 Klop de bloem en het melk samen in een steelpannetje. Aan de kook brengen (goed blijven roeren over de bodem) en 10 – 15 minuten laten doorkoken. Hierna afdekken met bakpapier en af laten koelen tot kamertemperatuur. Boter flink smeuïg en luchtig kloppen. Langzaam de suiker toevoegen en tot slot de vanille. Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloemmix erbij en dan 5 minuten op medium/hoog kloppen. Afdekken en 15 minuten (geen minuut langer!!) in de koelkast. De bloem en de melk samen in een pannetje opwarmen. Aan de kook brengen (goed blijven roeren) en 10 minuten tot een kwartiertje laten doorkoken. Daarna van het vuur nemen en bedekken met bakpapier en laten afkoelen. De boter goed opkloppen, suiker en vanille toevoegen. Dan de afgekoelde melkbloem erbij doen en goed opkloppen. Als dat klaar is kan het even terug in de koeling, een kwartiertje (niet te lang want anders gaat de boter weer hard worden en is het moeilijk om op de cupcakejes aan te brengen) Dit kan je natuurlijk kleuren zoals je wilt. Smakelijk!

Marshmallow frosting glazuur

ingrediënten

100 gram marshmallows
30 gram poedersuiker
2 eetlepels heet water

bereiding

Stop de marshmallows in een hittebestendige schaal en zet ze 50 sec. in de magnetron op vol vermogen. De marshmallows zijn nu zacht. Neem een lepel en meng de marshmallows tot één geheel. Voeg al roerend poedersuiker toe. Je krijgt nu een erg droog mengsel. Voeg twee eetlepels heet water toe en meng door elkaar. Doe dit eetlepel voor eetlepel totdat je de juiste dikte hebt bereikt. Smeer het glazuur meteen met een lepel over de cupcakes heen. Laat hard worden.

Boter glazuur3420958911_a3b733ce82

ingrediënten

125 gram roomboter
250 gram poedersuiker
1 theelepel citroensap

bereiding

Roer de boter zacht en romig. Zeef de poedersuiker erboven en roer door elkaar met een garde. Schep de citroensap erdoor en roer opnieuw. Voeg eventueel kleuren of smaken toe. Schep het boterglazuur met een lepel op het cakeje of gebruik een spuitzak.

glacé frosting

ingrediënten

250 gram poedersuiker
2-3 eetlepels heet water

bereiding

Zeef de poedersuiker in een kom. Roer het water erdoorheen. Je wil ongeveer de dikte van chocopasta. Als je glazuur te droog is, voeg dan druppel voor druppel extra water toe. Is je glazuur te nat? Voeg dan extra poedersuiker toe. Voeg eventueel een smaakje of voedingskleurstof toe. Glaceer je cakeje met een theelepel. Versier eventueel met extra dingetjes maar doe dit wel als het glazuur nat is, anders blijft het niet plakken. Laat het glazuur minstens een uur hard worden.

Chocolade frosting

 ingrediënten

120 gram ongezoete chocolade, grof gehakt
150 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
160 gram banketbakkerijen (in poedervorm of ijsvorming) suiker, gezeefde
2 druppels vanille extract

 bereiding

 Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan kokend water. Verwijder van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de boter nu totdat ze romig is ( ongeveer 1 minuut ). Voeg de suiker en vanille extract toe en klop tot een luchtig beslag. Voeg de chocolade toe en klop het beslag op een lage snelheid. Verhoog daarna de snelheid tot je een mooi beslag hebt. Doe het daarna op de cupcakes.

Chocolate fudge frosting

 ingrediënten

12 gram ongezoete chocolade, grof gehakt
150 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
1600 gram banketbakkerijen (in poedervorm of ijsvorming) suiker, gezeefde
2 druppels vanille extract

 bereiding

 Smelt de chocolade in een roestvrije kom boven een pan met kokend water. eens de chocolade gesmolten is mag je hem van het vuur halen en laten rusten tot hij kamertemperatuur is. klop nu de boter totdat ze romig is. voeg nu de suiker en vanille extract toe en roer totdat je een luchtig beslag krijgt. voeg nu de chocolade toe en roer op een lage snelheid en verhoog langzaam aan de snelheid totdat je een mooi even beslag krijgt.