classic cupcakes
Gewone cupcakes
ingrediënten
150 gram boter | |
150 gram suiker | |
3 eieren | |
150 gram zelfrijzend bakmeel | |
150 gram poedersuiker | |
2 eetlepels water | |
1 zakje chocoladesnoepjes bv. M&M's |
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Als u een muffinvorm gebruikt, vet deze dan licht in met boter (papieren vormpjes worden niet ingevet). Doe de suiker en de boter in een kom en klop dit met een mixer tot een crème. Doe de eieren er één voor één bij en klop nog even flink door. Doe er schepje voor schepje het bakmeel bij tijdens het mixen. Vul de vormpjes met 1 eetlepel beslag halfvol. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de cakejes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze in de oven afkoelen. Maak intussen glazuur. Doe de poedersuiker in een kommetje en roer er 2 eetlepels water (voor wit glazuur) of bessensap (voor roze glazuur) doorheen tot een glad mengsel. Strijk dit over de cakejes en plak de chocoladesnoepjes erop of kies een andere frosting.
Tip
Chocolade cupcakes
ingrediënten
50 gram cacao
240 ml kokend heet water
175 gram zelfrijzende bloem
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
113 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
200 gram witte kristalsuiker
2 grote eieren
2 theelepels zuiver vanille extract
bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C en vet het bakblik in of zet de papiertjes in ( deze hoeven niet ingevet te worden ).In een kleine kom roer tot glad het kokend heet water en de cacaopoeder. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. klop in een andere kom het bakpoeder, de bloem en het zout samen. Meng dan in eendere kom de boter, room en suiker tot een licht mengsel. Doe er één voor één de eieren bij en ook het vanille extract. Voeg dan het bloemmengsel en meng niet te lang. Voeg daarna het cacaopoedermengsel toe en roer het geheel zeer goed. Vul elke muffinvorm 2/3 vol en bak 16 à 20 minuten in de oven totdat ze gestegen zijn. kies de chocolade frosting of een andere frosting in het menu frosting
Maak jouw eigen website met JouwWeb