cool cupcakes

brownie cupcakes

  ingrediënten

   120 gram ongezoete gehakte chocolade
113 gram ongezouten boter, in stukjes gesneden
250 gram witte kristalsuiker
1 theelepel zuiver vanille extract
3 grote eieren
105 gram zelfrijzende bloem
1/4 theelepel zout

  bereiding

    verwarm de oven voor op 170°C. vet de muffinvorm in of zet de papierenvormpjes klaar (deze hoeven niet ingevet te worden). smelt de chocolade en boter in een roestvrije kom boven een pan kokend water. zodra de chocolade volledig gesmolten is , haal het dan van het vuur en laat het een paar minuten rusten. Roer er dan de suiker doorheen. voeg de vanille toe en ook de eieren één voor één. meng telkens zeer goed. meng er nu ook de bloem en het zout tussen. meng het mengsel zeer goed. verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm en plaats in de oven voor ongeveer 18-20 minuten. kies dan in het menu frosting de chocolate fudge frosting of een andere frosting naar keuze

Marshmallow cupcakes

 ingrediënten

175 gram zachte boter
175 gram poedersuiker
3 grote eieren
350 gram zelfrijzende bloem
3 eetlepels melk
12 roze marshmallows ( 1 per cupcake )
1 theelepel vanille extract
als versiering : roos glazuur en verse frambozen

 bereiding

 verwarm de oven voor op 180°C. vet de muffinvorm in of zet de papierenvormpjes klaar (deze hoeven niet ingevet te worden). Meng in een kom de suiker en boter tot een luchtig beslag. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed het beslag door elkaar. Voeg vervolgens de bloem, melk en vanille extract toe. Vul de vormpjes half met het mengsel , leg daarna in elke vorm 1 marshmallow en doe er daarna de rest van het beslag over. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze goed gestegen zijn. Spuit een beetje roos glazuur over de bovenkant van elke cupcake en top met een paar verse frambozen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb