fruit cupcakes

Bananen cupcakes

 ingrediënten

2 + 1/4 kopjes bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
¾ van een kopje zachte boter
1 kopje en half kristalsuiker
3 grote eieren
1 en halve theelepel puur vanille extract
2 rijpe bananen die geplet zijn tot puree
3/4 kop zure room

 bereiding

 Verwarm de oven voor op 175°C. klop in een grote kom de boter en suiker met een elektrische mixer tot een luchtig beslag. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout, zet deze kom dan even weg. voeg de eieren ,het vanille extract en de banaan toe aan het eerste mengsel en meng goed. Voeg het bloemmengsel afwisselend met de zure room toe en meng goed maar niet te veel. Giet het mengsel in een ingevette muffinvorm of in papierenvormpjes ( deze moeten niet ingevet worden ). Bak ze 20 – 25 minuten en laat ze dan 10 minuten afkoelen voor het versieren. Kies dan nu eventueel een gepaste frosting.

aardbeien cupcakes

 ingrediënten

2 + 3/4 kopjes bloem
2 + 1/2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 kopje zachte boter
1+ 1/4 kopje kristalsuiker
4 grote eieren
1  theelepel puur vanille extract
1/2 kop melk
300 gram aardbeien

 bereiding

 Verwarm de oven voor op 175°C. klop in een grote kom de boter en suiker met een elektrische mixer tot een luchtig beslag. voeg de eieren een voor een en het vanille extract toe en meng goed. Meng de bloem en het bakpoeder in een apart kommetje , voeg het mengsel afwisselend met de melk toe aan je eerste mengsel. Meng steeds goed. Snij de aardbeien in stukjes en spatel ze voorzichtig onder het mengsel. Vul de ingevette muffinvorm of de papierenvormpjes ( deze hoeven niet ingevet te worden ) en stop deze in de oven 17-20 minuten. Haal ze daarna uit de oven en laat ze daarna 10 minuten afkoelen. Kies hierna eventueel een gepaste frosting.